Sales training voor beginners 

Wij geloven niet in een vraag creëren en vervolgens een dienst of product te verkopen. Eerst verbinding leggen voor die 80% alles bepalende gunfactor. De verkooptrainingen van Gunfactor zijn gericht op warme acquisitie en training op maat om potentiële klanten aan te trekken en te verzilveren. Met de sales training voor beginners van Gunfactor leert uw verkoopafdeling zich in te leven in de klant door het loslaten van de ik-gerichtheid. En een extra antenne zorgt voor een mega krachtig inlevingsvermogen. Dit is een voorwaarde om goede resultaten te behalen zowel face2face als tijdens telefonische acquisitie. 

Verkoop is een vak apart

Telefonische acquisitie is bij commerciële medewerkers een onpopulair onderdeel. Verkoop wordt moeilijker zodra je niet weet of er een behoefte is voor de producten en of diensten welke je aanbiedt. Reguliere verkoop training bureaus leren je als beginner om binnen te komen, bezwaren om te buigen en producten of diensten te pushen. Men leeft in de illusie dat deze aanpak cruciaal is om nieuwe klanten aan te trekken. Wij geloven in verbinding maken met de gesprekspartner en eerst hierop getraind worden. 

salestrainingen

 

sales training voor beginners

Leer professioneel verkopen met impact met onze “Sales training voor beginners”

Jonge even oude gesprekspartners van beginners doorzien verkooptechnieken direct en hebben er een aversie tegen. De jongere generatie beslissers hebben een hoger bewustzijn. Bovendien voer je de technieken totaal anders uit na onze serie van 5 sales trainingen.

M.a.w. onze set van 5 verkooptrainingen gericht op de ontwikkeling van de 5 innerlijke krachten van de gunfactor zijn de beste sales trainingen voor beginners. Eerst trainen op de innerlijke verkoopkracht met 1 of meer trainingen uit ons programma en daarna pas op de overige 20%. Voor de krachtige combinatie bieden wij nog 5 aanvullende meer reguliere salestrainingen. 

Verkoop training voor beginners

De salestraining voor beginners is bij reguliere bureaus meestal anders van opzet. Het betreft de verkoopstijl producten verkopen. De salestraining voor gevorderden betreft meestal een typering als klantgericht verkopen, waarde toevoegen verkopen, strategisch verkopen of diensten verkopen. Zie onderstaande figuur met eveneens een typering van de volwassenheid van de verkooporganisatie

verkoopstijl voor beginners

 

verkoopstijl voor beginners?

 

salestrainingen

Deze aanpakken hebben allemaal maar 20% impact op het uiteindelijke resultaat. Omdat gesprekspartners voelen dat de verkoper niet echt en oprecht is. Het is aangeleerd klantgericht gedrag of verkooptechnisch gedrag. Meetal in rollenspellen om de kern van de persoon de camoufleren. De kern van de verkoper kan namelijk nog steeds teveel ik-gericht zijn om hoge conversie rates te behalen. 

Voor iedere verkoper is het uitermate belangrijk om verkoopgesprekken als plezierig te ervaren en succes te boeken.  En nog belangrijker authentiek blijven. Straal je geen enthousiasme uit dan wordt het niets. Voor de salesmanager is het van belang te kijken naar de volwassenheid van de verkooporganisatie en de meer jaren training voor de beginner hierop af te stemmen. Wij helpen hier graag bij.

De sales training “Verkoopgesprekken met impact” 

Met onze eerste sales training Krachtig Inlevingsvermogen leren we je sterk rekening te houden met de 80% alles bepalende gunfactor. In deze sales training voor beginners : “Verkooptechnieken met impact” leren we je ook belangrijke reguliere verkooptechnieken met nog eens die 20% impact: 

 • Aanwezig zijn qua hartverbinding.
 • Enkele communicatietechnieken qua stemgebruik en lichaamstaal.
 • Op een correcte manier introduceren.
 • Die enige juiste klantgerichte visievraag stellen.
 • Luisteren en klant laten uitpraten.
 • Intuïtief de juiste vervolgvragen stellen zonder callscripts.
 • Kort samenvatten wat gesprekspartner vertelde.
 • Aangeven waarom het bedrijf actief is en waar ze in geloofd.
 • Aangeven hoe het bedrijf opereert.
 • Heel kort aangeven welke passende producten en diensten het bedrijf biedt.
 • Bezwaren niet telefonisch ombuigen maar afspraak maken samen met consultant.
 • Beëindig het gesprek correct.
 • Bedank voor het telefonische gesprek schriftelijk met daarin een samenvatting van het gesprek.
 • Bevestig de vervolgactie dan kan zijn terugbellen later in het jaar of het face2face gesprek. 

Je kan deze sales training verkoopgesprekken met impact alleen volgen zodra je deel hebt genomen aan de eerste training vanuit de ontwikkeling van de 5 innerlijke verkoopkrachten. Voor de schriftelijke communicatie bieden wij de gunfactor salestraining “Schriftelijke Commerciële Communicatie”.

Voldoende voorbereiding juist als beginner is altijd belangrijk. 

Dit betekent dat je van tevoren op LinkedIn kijkt naar het profiel van jouw gesprekspartner. Ten tweede dat je de website van het bedrijf op hoofdlijnen bestudeert. Bekijk ook websites van enkele concurrenten van dit bedrijf. Kijk of je markttrends kan traceren in hun specifieke branche. De training kan na het deelnemen aan de gunfactor training Krachtig Inlevingsvermogen van de accountmanagers op maat worden gemaakt. In die zin kan het zowel voor beginners als gevorderden aanspreken en nuttig zijn.

Verkooptraining op locatie

De leads vanuit de marketingafdeling dienen door de accountmanagers van de eigen verkoopafdeling opgevolgd te worden. Bij koude leads vereist dit een heel andere aanpak dan in het geval van warmere leads. Onze Sales training voor beginners garandeert een beter rendement bij zowel face2face als bij telefonische acquisitie.

Onze Sales training voor beginners zal op locatie worden gegeven, wij geven deze verkooptraining overal in Nederland.

salestrainingen