Leiderschap

Home » Leiderschap

Van wie leert de echte leider?

Het is niet raar om te zeggen dat onze wereld een nieuw tijdperk ingaat. Netwerkeconomie, globalisering, duurzaamheidkwesties en sociale media beginnen organisatiegrenzen en hiërarchische structuren te vervangen.

Van leiders wordt verwacht dat ze nieuwe vaardigheden en inzichten hebben, omdat de veranderingen elkaar razendsnel opvolgen. Maar we zitten ook in een overgangsperiode. Het oude en het nieuwe zijn er tegelijkertijd. Sommige oudere werknemers  zijn “jong” en sommige jonge werknemers willen  juist “oud” zijn. Maar vaker is dat andersom. Turn-around management voor leiders.

Complexiteit en acquisitie

De complexiteit van organisaties en hun structuren is zo groot dat je er niet meer proactief mee om kunt gaan. De oplossing laat zich tijdens het proces zien, je kunt van tevoren niet meer alles bedenken. Het is een verschuiving van de controle hebben naar het vertrouwen hebben in van jouw mensen en bovendien sneller leren schakelen dan voorheen.

Als de echte leider is het belangrijk om verbonden te zijn met het hoofd, hart en onderbuikgevoel. Je dient ook in cycli te denken; nadat de crisis afgelopen is, bloeit het weer op waarna er weer een verval komt. En persoonlijke en gemeenschappelijke belangen, evenals lange en korte termijn zijn continue overwegingen.  Als leider ben je bovendien bereid verlies te verdragen.

Strategische intelligentie

Strategische intelligentie is een must voor de top manager en het is ook belangrijk voor de leiders onder hem of haar. Herken en beïnvloed systemen, structuren en verbindingen binnen een organisatie en in de hele samenleving. Bijna automatisch ben je op de hoogte van wereldwijde trends, om de doelen van de organisatie te inspireren en te sturen. Leiders zijn ook ondernemers.

Het is dus een illusie dat je alles kunt definiëren. Om ‘echte’ bewegingen in uw bedrijf te zien, ‘correct te handelen’ en ‘goede’ dingen mogelijk te maken, kunt u het beste vanaf een dieper niveau observeren. Het is beter om “te zijn” met wat er is, om te verduidelijken wat de volgende stap zou kunnen zijn. Ga mee met wat zich ontvouwt is een heel natuurlijk proces, waardoor leiderschap gemakkelijk wordt. Je ontwikkelt een houding van echt open nieuwsgierigheid. Dat is de weg naar wijs leiderschap.

Veel organisaties staan ​​voor grote en complexe veranderingen. Markten veranderen, klanten vragen meer qua inspanning en inlevingsvermogen, duurzaamheid wordt een must op elk niveau. “Oude” oplossingen werken vaak niet meer en dan is het aan het managementteam om de hele organisatie op een andere manier te laten opereren. Voorwaarde is dat ze zichzelf eerst leren zien vanuit een veel breder en completer perspectief. Om vervolgens nauwe verwante samenwerkingen te ontwikkelen, waarbij de eigenheid en creativiteit van iedereen bijdraagt ​​aan het geheel. Dit soort programma’s wordt vaak verzorgd door Gunfactor Trainingen, precies passend bij de situatie van een organisatie. Het resultaat is een hogere vorm van bewustzijn in het bedrijf waardoor meer strategische opties ontstaan. Voor ieder betekent dit een verlegging van competenties met verschillende accenten.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen met Gunfactor

Geeft advies over verandermanagement en helpt de complexiteit van organisaties te transformeren door samen te werken.

Als je geïnteresseerd bent in het onderwerp in-bedrijf’s training leiderschap, voor managementgroep of managementgroep (midden), neem dan contact op via ons formulier of bel op: 023-7852710.

 Gunfactor verhogen en hierdoor meer new businesss mogelijkheden zien bij zowel nieuwe als bestaande klanten. En bovendien met de 5 innerlijke verkoopkrachten met minder inspanning meer omzet realiseren.