Coachend leiderschap in verkoop

Waarom is coachend leiderschap zo belangrijk? Als leidinggevende is het de bedoeling om het maximale uit je salesteam te halen, dit doet men door het personeel positief te stimuleren, te motiveren en met elkaar energetisch te verbinden. En bovendien is jouw coachend leiderschap erg belangrijk om hen sneller te ontwikkelen.

salestrainingen

coachend leiderschap samen in 1 boot
coachend leiderschap 1 team in diezelfde boot

Coachend leiderschap begint altijd met je eigen leiderschap

Persoonlijk leiderschap houdt in dat je jezelf leidt van wat JIJ wilt. Je weet waarom je doet wat je doet, bent verbonden met wat voor jou belangrijk is en daarmee heb je de kaarten in handen voor je eigen leiderschap.

Je hebt een duidelijke visie en daarvanuit ontvouwen zich vanzelf acties. Coachend leiderschap is het fundament om van jezelf en je teamleden krachtige individuen te maken. Ze hebben zelf al de antwoorden en zijn volledig in staat om oplossingen te bedenken voor de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd.

salestrainingen

Ga coachend leidinggeven!

buiten het team staan als leider
Als coach sta je niet buiten het team

Coaching Leiderschap houdt in dat je “leiderschap” en “coaching” combineert: je bent een leider die werkt vanuit “coaching”: je bent inspirerend, nodigt anderen uit om naar zichzelf te kijken, daagt uit om je accountmanagers zelf dingen te laten bedenken en uitvoeren. Je creëert een omgeving waarin anderen zichzelf kunnen zijn en fouten maken zonder daarop afgerekend te worden. Je bent team gericht richt om ze te laten leren en groeien. Je inspireert en beloont. Je motiveert mensen, toont medeleven, biedt steun en laat anderen zichzelf zijn. Trots smoor je in de kiem door dankbaarheid aan te leren. Niet door ze te vertellen wat ze moeten doen, maar door ze te laten kiezen om uit hun comfortzone te stappen.

Op gelijke voet staan als leider

op gelijke voet met teamleden
op gelijke hoogte met teamleden? of zit je op het dak?

Je ontmoet je teamleden op gelijk niveau. Samen met hen streef je naar gemeenschappelijke resultaten. Door jezelf als manager niet te verheffen boven de groep werk je natuurlijk samen. Dit is ook wat we zien met de trend “zelfbesturende teams“. In feite bestaat de leidende positie hier niet meer. Alle teamleden sturen elkaar aan. Communicatie als coach is een van de voorwaarden voor succes met de organisatorische invulling van zelfsturende teams. Daarom is Coachend leiderschap zo belangrijk.

salestrainingen