Buitendienst transformatieslag gunfactor

Veel bedrijven hebben in de buitendienst senior account managers welke de aansluiting missen bij jongere zeer bewuste beslissers. Afscheid nemen van deze zeer ervaren medewerkers brengt ten eerste met zich mee dat er veel expertise het bedrijf verlaat. Ten tweede is het kostbaar aangezien de salarissen hoog liggen. Tenslotte is het niet eenvoudig om commercieel talent te vinden met van nature die gunfactor.

Het is net alsof er een nieuw type account manager nodig is om succes te boeken.

salestrainingen

Samengevat sales managers en commercieel directeuren worden voor een fait accompli gesteld. Ze onderkennen de uitdaging voor de buitendienst maar denken er niets aan te kunnen doen. Niets is minder waar!

Buitendienst transformeren voor de nieuwe generatie beslissers?

De oudere generatie account managers zijn opgeleid om op overtuiging te verkopen en slimme verkoop trukendozen open te trekken. Vervolgens hebben de nieuwe generatie beslissers dit direct door en gunnen daarom geen gesprekken en of opdrachten. Vervolgens droogt de pijplijn en order intake van de senior buitendienst op.

buitendienst transformatieslag
Buitendienst transformatie proces

salestrainingen

De transformatieslag is een transformatie qua DNA bij de account manager. Een persoonlijke ontwikkeling van egocentrisch op de buitenkant gericht naar empathisch op de hartverbinding gericht. En dan voor alle verkopers in de buitendienst.

Voor de buitendienst welke jarenlang onderling gesprekken voerden over leaseauto’s, horloges, winterbanden en bonussen is dat een zeer grote transformatie. Te vergelijken van een rups naar een vlinder.

Gunfactor Verkoop Training Header groot
De vijf innerlijke gunfactor krachten

Out of the box aanpak voor deze transformatieslag

Wij geloven dat de nieuwe generatie bewuste beslissers vragen om een bewuste buitendienst verkoper met de volgende 5 ontwikkelde krachten:

  • Magnetische kracht – om de business vanzelf aan te trekken en de contact personen niet plat te bellen
  • Inleef kracht – meer info vanzelf van contact persoon krijgen
  • Kwalificatie kracht – bij de juiste prospects de juiste vragen stellen
  • Afstem kracht – ander belang bij elke rol onderkennen en aanpak afgestemd op 12 typen beslissers
  • Uitstraal kracht – charisma en vertrouwen qua aanwezigheid brengen

Lees meer over onze gunfactor boost Sales Training.

salestrainingen