Persoonlijke Verkoop

Verkooptraining » Verkoop training » Persoonlijke Verkoop door echt en oprecht te zijn

Voor succesvolle persoonlijke verkoop is de Gunfactor voor 80% bepalend

Persoonlijke verkoop is een marketing instrument uit de marketing mix.

Persoonlijk verkoop impliceert dat je persoonlijk contact maakt met gesprekspartners. Dat je een face2face persoonlijke kennismaking afspraak maakt.

persoonlijke verkoop met een positief verkoopresultaat
persoonlijke verkoop met een positief verkoopresultaat

Waarom richten sales trainingen zich meestal en alleen op die 20%?

We zien in de markt verschillende verkoop trainingen om het vak persoonlijke verkoop te leren. Voor elk volwassenheid niveau van de verkooporganisatie zijn er verschillende verkoopstijlen. Dit zijn achtereenvolgens producten verkopen (1) toegevoegde waarde verkoop (2), oplossingen verkopen (3) en strategische verkoop (4) en diensten verkopen (5).

Naarmate het volwassenheid niveau van de verkooporganisatie stijgt is er meer samenwerking met de klantorganisatie nodig. In feite eist dit voor de persoonlijke verkoop een ontwikkeling van ik-gericht naar wij-gericht. Dit impliceert dat de gunfactor nog crucialer wordt naarmate een bedrijf groeit qua volwassenheid niveau.

Nu is het zo dat voor de gunfactor het ego van de verkoper dient op te lossen. Anders blijft er een afstand met de klant en de eigen organisatie in stand. Deze houdt de gunfactor laag, omdat het eigenbelang dan nog steeds voorop staat. Zodra een verkoper met ego deelneemt aan reguliere verkooptrainingen dan zijn deze trainingen er op gericht nieuw gewenst empathisch en klantgericht gedrag aan te leren. De methode welke meestal wordt gebruikt zijn rollenspellen.

Wat men niet begrijpt is dat potentiële klanten en bestaande klanten voelen dat het niet echt is. Zeker de jongere generatie beslissers. En bovendien gaat zo een training gepaard met weerstanden. Volg bij voorkeur eerst ons verkooptraining programma en dan vervolgens salestrainingen gericht om ook voor de overige 20 procent succes te boeken.

Persoonlijke verkoop : echt en oprecht zonder camouflage

Onze verkoop trainingen zijn NIET gericht op het aanleren van gewenst gedrag door rollenspellen.

Gunfactor Verkoop Training Header groot
De vijf innerlijke gunfactor krachten

Om de gunfactor kracht bij te zetten hebben wij 5 verkooptrainingen ontwikkeld gericht op de gunfactor! Wat wij bieden is niet even een verkoop cursus doen. Het is veel meer een persoonlijk ontwikkel programma om gedurende een periode van twee jaar de gunfactor substantieel een boost te geven. Wij ontwikkelen blijvend 5 innerlijke verkoopkrachten om persoonlijke verkoop succesvol te maken.

Krachtig Inlevingsvermogen

Krachtig zakelijk instinct

Nieuwe klanten aantrekken

Blind vertrouwen in doelstellingen

Aanwezig zijn zonder woorden

Dat je van nature verbindingen legt vanuit jouw uitgezet hartcentrum. Dat je jezelf hierdoor naar een echt en oprecht wij-gericht persoon ontwikkelt.

Hoe komt het dat gerenommeerde verkoop training bureaus elkaar makkelijk kopiëren?

De jarenlange ontwikkelde verkooptechnieken en trainingen van gerenommeerde verkooptraining bureaus betreffen aandacht voor de overige 20% naast de gunfactor. Het zijn aangeleerde vaardigheden voor persoonlijke verkoop. Het is een afgebakend terrein waarbinnen steeds nieuwe vaardigheid trainingen worden ontwikkeld. Heb je eenmaal als trainer jarenlang gewerkt voor zo een bureau dan is de verleiding groot om op eigen benen te gaan staan.

Onze 5 verkooptrainingen zijn er op gericht om het gewenste gedrag van nature uit te stralen. Bovendien blijft door deze innerlijke aanpak de authenticiteit voor 100% gewaarborgd. Authenticiteit vorm een belangrijk onderdeel van hoe gesprekspartners de gunfactor bij de persoonlijke verkoop ervaren.