Onze eerste 5 basis gunfactor sales trainingen zijn trainingen voor verkopers gericht op een transformatie van ik-gericht naar wij-gericht. Sales trainingen geven impliceert allereerst als trainer deze 5 gunfactor trainingen zelf daadwerkelijk bijwonen. Deze 5 tweedaagse trainingen veranderen de deelnemer en maken deze een deel van het geheel. Wij willen namelijk dat onze trainers zich thuis voelen en als 1 geheel aanvoelen en ook daadwerkelijk echt en oprecht zijn qua hun drijfveren. Grote voordelen zijn een inherent aanwezig vertrouwen en nog belangrijker binnen de samenwerking exponentieel sneller van begrip zijn.

De tweede set van 5 gunfactor sales trainingen is gericht op het toepassen van de hogere gunfactor om de conversies een boost te geven. Hier gaat het om op de innerlijke leiding te vertrouwen en extreem klantgericht van binnenuit en echt en oprecht te opereren. We bieden masterclasses gericht op het verbeteren van de communicatievaardigheden: “presenteren in verkoop”, “schriftelijke communicatie”, “non-verbale en verbale communicatie”, “saleskit productie” en “in new business excelleren”. Op deze pagina tref je over deze trainingen meer informatie aan.

Sales Trainingen tijdbesteding

Aan Krachtig Inlevingsvermogen en Krachtig Zakelijk Instinct dient eerst deelgenomen te worden alvorens verkopers aan 1 of meer van de 5 communicatietrainingen deelnemen. De sales communicatietrainingen vergen alleen toepassing on the job. Voorbehoudend de Saleskit Productie wat een salesteam inspanning vergt na en tijdens de training. Ze worden op locatie voor de verkopers van 1 bedrijf georganiseerd. Of via open inschrijvingen.

salestrainingen

Sales trainingen geven

 

 

 

 

 

 

 

 

6 Non-verbale en Verbale Communicatie Impact Salestraining

Probleem
Verbale communicatie op overtuigingskracht is niet meer van deze tijd. Jonge beslissers hebben daar een hekel aan. Je authentiek en dus echt en oprecht gedragen als verkoper en toch je omzetdoelstelling behalen hoe doe je dat?

Oplossing jezelf zijn en de gunfactor handen en voeten geven

Na de trainingen Krachtig Inlevingsvermogen en Krachtig Zakelijk Instinct zijn de accountmanagers qua persoonlijke ontwikkeling meer Wij-gericht geworden. Wat helpt is de gehele klankkast gebruiken en de toonhoogte van de stem te wisselen. En actief leren luisteren waarbij je de potentiële cliënt laat uitspreken. Hiermee bereik je een mate van klantgericht zijn, wat goed uitpakt voor de gunfactor.

salestrainingen

Resultaat van de salestraining

Een perfecte wijze van communiceren rekening houdend met die gunfactor.

7 Schriftelijke Communicatie Impact Salestraining

Probleem
We zien bij assessments van de schriftelijke communicatie te veel clichés zoals “Vertrouwende u hiermee van dienst te zijn geweest” of “Hierbij bevestigen wij de gemaakte afspraak …”. Dit is niet uniek en voelt voor een gesprekspartner niet aan alsof hij of zij belangrijk is voor de accountmanager. De persoonlijke aandacht ontbreekt.

Oplossing standaard schriftelijke communicatie met uitgewerkte varianten met daarin variaties en een structuur

Door eerst voor veel situaties de schriftelijke communicatie samen met het sales management uit te werken en daarna de accountmanagers te trainen, maken we op de verkoopafdeling een verbeterslag met grote impact. Door met meerdere variabelen te werken in een bouwsteen correspondentie systeem in MS Word kan bijvoorbeeld binnen 1 gekozen variant ook nog eens de sfeer worden gekozen van een gesprek. “Hartelijke dank voor het openhartige en constructieve gesprek dat wij samen voerden op …….”.

Door binnen elke situatie de structuur uit te werken met altijd een vervolgactie aan het einde van de email of brief zorgt het sales managent dat accountmanagers altijd het initiatief houden.

Resultaat van de salestraining

Een kwalitatieve uitstraling van de schriftelijke communicatie welke niet als standaard overkomt. Bovendien kan de accountmanager zijn of haar persoonlijke touch eraan blijven geven.

8 Presenteren in Verkoop met impact Salestraining

Probleem

Voor presenteren is meer nodig dan de competentie verbale communicatie. Presenteren is het geven van een commerciële presentatie aan de DMU (decision making unit) of aan een groep prospects op een webinar of seminar. Meer toehoorders zorgen altijd voor een grote spanning en dit kan een verlammende druk veroorzaken.

Oplossing qua verbinden in ontspanning en keuze presentatie vorm
Het probleem bij een presentatie is niet de inhoud. Het gaat niet om wat je verteld. Het gaat erom hoe je de informatie overbrengt en bovendien hoe je zorgdraagt voor interactiviteit met het publiek.

Jouw kracht inzetten bij die presentatie en volgorde

Deze training borduurt verder op de salestrainingen Krachtig Inlevingsvermogen en Krachtig Zakelijk instinct. Wij leren je hoe je in perfecte verbinding komt met het grotere publiek en die aanwezigheid en de vele starende ogen niet als druk ervaart.

Resultaat van de salestraining

Je hebt geleerd weg te blijven van een PowerPoint presentatie omdat deze niet de voor de gunfactor benodigde hartverbinding legt. Het belang van de toehoorders staat centraal en niet jouw boodschap of sales pitch. Je maakt iedereen belangrijk behalve jouzelf!

salestrainingen

9 Sales Pitch en Saleskit Productie Impact Salestraining

Probleem
Accountmanagers hebben meestal over de jaren heen een eigen manier van verkopen ontwikkeld. Het is verstandig om de meest succesvolle accountmanagers binnen het sales team hun verkoopmateriaal in te laten brengen t.b.v. het gehele team.

Sales Kit oplossing aanleiding voor team building

De individuele klik tussen accountmanagers binnen het team bepaalde eerder de mate van informatie-uitwisseling. Nu zal ten behoeve van het succes van het gehele team in het ondersteunen van de klantvraag er veel meer een natuurlijke deling van kennis en ervaring optreden. Wij faciliteren dit proces.

Resultaat van de salestraining

Een kwalitatieve uitstraling van de sales kit waaruit naar gelang de commerciële situatie bij een potentiële of bestaande klant hier een deel uit kan worden gepakt om te presenteren. Een collectieve houding binnen het team om de Sales Kit steeds verder uit te bouwen en te professionaliseren.

10 In New Business Excelleren Impact Salestraining

Probleem
Het beeld vormen van de klantvraag gaat door onze salestrainingen Inlevingsvermogen, Zakelijk Instinct en Klanten Aantrekken op een geheel andere manier dan voorheen. Ten eerste gaat de accountmanager minder denken, ten tweede minder open vragen stellen, en ten derde ook minder validatie vragen afvuren. Dit is allemaal onwennig voor de accountmanager, de salesmanager en het hele verkoopteam.

Oplossing qua out of the box denken bij kwalificeren

Een assessment van de volwassenheid van de verkooporganisatie dient allereerst aan te tonen of het tijd is voor deze carte blanche voor de new business accountmanager. Doordat het bij kwalificeren niet langer om vastomlijnde bestaande producten en diensten gaat, is dit in het begin onwennig. De kaders vanuit het sales managent zijn veranderd en de klantvraag staat veel meer centraal. Door het illustreren met praktijkvoorbeelden op de training versterken we de competentie “met andere ogen kijken.”

salestrainingen

Resultaat van de salestraining

Met bestaande klanten is het lastiger om naar een hoger liggend volwassenheidsniveau te groeien. Bij new business gaat het vaak om met andere ogen te kijken naar de bedrijfsprocessen van een potentiele klant. De pijplijn van de bewuste accountmanager zit dan ook vol met projecten welke een grote klantwaarde vertegenwoordigen voor de toekomst.

Deelname
Voorafgaande aan deze training dienen eerst de salestrainingen voor persoonlijke ontwikkeling gevolgd te worden Inlevingsvermogen, Zakelijk Instinct, Klanten Aantrekken, Doelstellingen Halen en Aanwezig Zijn Zonder Woorden.

Sales Trainingen geven namens Gunfactor impliceert meer dan alleen trainen. We geven advies, begeleiding, sales management trainingen en ook sales funnel optimalisatie door de marketing bij cliënten eerst goed neer te zetten. Verbetering van het gehele verkoopproces.

Van acquisitie tot after sales

Bij het optimaliseren van de sales funnel ga je vanuit Gunfactor Sales trainingen samen met de klant kijken naar de volgende onderdelen:

 • Voorbereiding
 • Acquisitie
 • Verkoopgesprek
 • Offertevoorstel
 • Levering
 • After sales

Neem dus vandaag nog contact met ons op, want door Gunfactor Sales trainingen geven ben je verzekerd dat jouw cliënten het volgende ervaren:

 • Nauwe betrokkenheid
 • Mogelijkheid van advies inwinnen tot 1 jaar na de training
 • een totaalpartner voor sales en marketing
 • ondersteunend tot en met de invoer en resultaten
 • echt oprecht en vertrouwen

Meer weten over Sales trainingen geven?