We gaan het liefst niet naar de bedrijfslocatie maar het bos in met Sales training op locatie

Sales training op locatieWe kunnen een interne sales training faciliteren. We kiezen meestal voor een andere locatie. Het kiezen van de juiste locatie heeft een grote impact op de voortgang en het resultaat van de verkooptraining. Per traject stellen we in overleg de meest geschikte verkooptraining locatie vast. Er is een uniek en ruim aanbod van inspirerende trainingslocaties met ontbijt, lunch, diner en een overnachting arrangement beschikbaar. Die rust ervaren bij onze soft skill gunfactor trainingen in de vorm van een mini retraite ergens afgelegen in een bosrijke inspirerende omgeving staat helemaal voorop.

salestrainingen

Waarom een ​​verkooptraining op locatie?

Wanneer verkopers worden getraind in verkoop is dan niet per definitie in de buurt van hun eigen werkplek. Die opleiding kan beter ergens anders.

Het is veel effectiever om verkooptraining op een andere locatie te geven. Weg van hun vertrouwde omgeving dan zijn de ankerpunten verdwenen en dit voorkomt dat het verkoopteam in de sales training op de automatische piloot modus blindvaart. Verkopers worden hierdoor gedwongen om alles van uit een ander perspectief of met een frisse blik aan te vliegen.

Keuze qua soorten sales training locaties

Aan allerlei typen trainingslocaties is heel Nederland rijk. Typerend zijn soms een informele huiselijke sfeer, terwijl locaties zich ook vaak onderscheiden met luxe of juist een inspirerende en bosrijke omgeving. Vanwege de privacy en omdat we niet gestoord willen worden door deelnemers van andere trainingen op dezelfde locatie zijn ze vaak gelegen op een bijzondere locatie.

Verkooptraining locatie en het arrangement

Gedurende de twee daagse sales training op locatie wordt qua catering alles voor de deelnemers geregeld. Er mag geen reden zijn tijdens onze soft skills trainingen om uit een concentratie te geraken. De training op één van onze favoriete trainingslocaties is alleen geslaagd als alles erom heen ook met een puntje op de i  is verzorgd.

Klantgerichte sales training

Een verkoper met een hoge  gunfactor is beslist geen ‘luide spreker’. Hij of zij kan beter luisteren dan spreken. Hij of zij luistert actief naar de klant, stelt intuïtief de juiste vragen om precies te weten wat de klant nodig heeft en denkt mee met het klantbelang. En beschikt over goede commerciële vaardigheden, waaronder een sterk organisatie-inlevingsvermogen. Hierdoor wordt zeer snel de visie, de ambities, de doelen en de sleutelprocessen van de klant achterhaalt.  Met een hoog zakelijk instinct is de pijplijn goed gevuld en is er focus op de meest kansrijke gezamenlijke projecten met de klant. Hierbij staat de slimheid op een belangrijke plaats om hiermee de behoefte van de klant te koppelen aan een passend aanbod. In die rol wordt de verkoper in feite ook een coach.

salestrainingen

Voor iedereen een verkooptraining op locatie?

Begin je aan je verkoopcarrière? Of ben je een doorgewinterde en ervaren verkoper? Er is heel weinig natuurlijk talent dat de top bereikt zonder training of begeleiding. Verkopers die van nature beschikken over die hoge gunfactor zijn extreem schaars. Wij bieden zowel sales training voor beginners als sales training voor gevorderden. Voor new business sales professionals bieden we 5 extra communicatie sales trainingen van 2 dagen. Hierbij blijven wij weg van rollenspellen om onecht gedrag te camoufleren. Wij pakken de kern aan om ik-gerichte verkopers te transformeren naar wij-gerichte verkopers.  Gunfactor Verkoop Training biedt u verkoop- en communicatie gerichte opleidingen aan waarbij de gunfactor, het vullen van de pijplijn en het winnen van uitstaande offertes voorop staan.  We zijn graag een coach voor sales training op locatie.