Home » Gunfactor Verhogen » Gunfactor Betekenis

Tachtig procent van alle zakelijke beslissingen wordt beïnvloed door jouw persoonlijke gunfactor? Een opdracht, klus of contract wordt jou gegund. Gelukkig kan je met deze 8 tips jouw gunfactor verhogen en ook betekenis geven!

gunfactor verhogen

gunfactor verhogen

De gunfactor betekenis qua karaktereigenschappen

Is de X-factor een synoniem voor de gunfactor? En moeilijk te duiden en ongrijpbaar? Nee zeker niet. De definitie welke het meest in de buurt komt : een pakket aan persoonlijke karaktereigenschappen en innerlijke of zachte verkoopcompetenties :

 1. authenticiteit
 2. transparantie
 3. sympathie
 4. empathie
 5. uitstraling of charisma
 6. behulpzaam
 7. verbondenheid
 8. kennis delen
 9. ervaring delen
 10. optimisme
 11. enthousiasme

De grootste misvatting is dat mensen denken dat een karakter het hele leven vastomlijnd is en daarmee de gunfactor ook. Het floreren van je hartcentrum is ook een goede duiding voor die gunfactor. Naarmate jouw hartcentrum meer floreert is je gunfactor hoger. Hier gaat het dus om deze innerlijke eigenschappen of kwaliteiten. Je stopt dan met de pijn te projecteren in de omgeving. De levensbloem geeft het floreren en uitzetten van het hartcentrum weer.

Dat een aantrekkelijke persoon een hoge gunfactor heeft komt ook door de inborst. Schoonheid komt van binnen is een bekend spreekwoord. Hier gaat het dus vaak over charisma in combinatie met die uiterlijke schoonheid.  Wat mij betreft komt de gunfactor met name voort uit innerlijke kwaliteiten en 5 innerlijke verkoopkrachten.

 

Gunfactor Verkoop Training Header groot

De vijf innerlijke gunfactor krachten

De 8 gunfactor betekenis en 8 tips

1) Verhoog de gunfactor met 5 innerlijke verkoopkrachten

Inlevingsvermogen, zakelijk instinct, klanten vanzelf aantrekken, blind vertrouwen in realiseren omzetdoelstelling en aanwezig zijn zonder woorden zijn vijf verkooptrainingen welke de gunfactor verhogen en dus aan de gunfactor betekenis geven. Daadwerkelijke betekenis!

2) Verwerken van eigen trauma’s waardoor gunfactor vergroot

Het ego of hartzeer zorgt voor allergische reacties welke de afstand met andere mensen en afdelingen in staat houdt. Er is energieverlies waardoor ondermeer de uitstraling en empathie minder worden.

3) Informatieve benadering van een goed geïnformeerde verkoper.

Dat geeft de gunfactor betekenis en het wekt vertrouwen. Bedenk wat je voor je klanten kan betekenen als je voor de lange termijn kiest. Probeer tijdens het gesprek met hem of haar te dromen en creatieve oplossingen voor zijn of haar problemen te bedenken.

4) Een goede start in de eerste minuten.

Maak een vaste handdruk zodra je jezelf voorstelt. Dit toont een zelfverzekerde persoonlijkheid welke aanwezig is. Zorg wel dat dit authentiek is anders werkt het averechts. Glimlach als je jezelf aan anderen voorstelt. De andere persoon glimlacht bijna altijd automatisch en er wordt een positieve toon gezet. Stel jezelf vervolgens maximaal in zestig seconden voor. Daarna vervaagt de aandacht van jouw luisteraar.

5) Wie ben jij?

Presenteer jezelf consequent, dat garandeert herkenning. En door ervoor te zorgen dat de online representaties eenduidig zijn (LinkedIn profiel, website en online reacties) en deze tezamen jouw dienstverlening goed aanduiden. Alles in jouw netwerk blijft zich dan uitbreiden. Dus denk ook aan jouw  (online) netwerk. Investeer daarom in een betrouwbaar netwerk.

6) Begin met luisteren

Een goed uitgangspunt om de gunfactor te vergroten, is uw werkelijke interesse tonen in potentiële klanten. Hiermee geeft jij zelf de gunfactor betekenis. Voorbij zijn de dagen dat je alleen kon vertrouwen op de waarde van jouw product. Dit wordt benadrukt door een aantal recente onderzoeken. Dit toont bijvoorbeeld aan dat de meesten van ons in tijden van ongunstige economische tijden echt onderling contact zoeken. Het gaat dus niet om wat je wilt verkopen, maar om wat jouw klanten willen, en vooral om jouw  echte interesse erin. Dit bereik je door te luisteren naar wat de ander zegt, door te blijven vragen en hun verhaal samen te vatten. Dat moedigt meer aan.

7) Complimenten geven mag maar overdrijf niet

Wees authentiek, vriendelijk en transparant. Een enkel compliment is op zijn plaats en heeft een nuttig effect op de atmosfeer. Doe het oprecht, anders werkt het niet.

8) Oefenen waardoor je leert

Oefenen baart kunst is het spreekwoord. Dit geldt ook voor het verkoopvak. Pas door de interactie met en de terugkoppeling van suspects en prospects leer je het vak.

New business ondersteuning nodig?

Meer weten over onze gunfactor verkoop trainingen? Meer weten over de gunfactor voor sales? Wil je dat opdrachtgevers jou meer opdrachten gunnen? De bovenstaande tips kan je alvast toepassen en hiermee geef je jouw gunfactor betekenis!