Hoe ben ik tot Gunfactor Verkoop Training als oprichter gekomen?

Verkoop succes en jaloezie

Na 15 jaar new business ICT verkoop ervaring waarbij een nieuwe markt, een large account binnen deze markt werd opgebroken en een softwarehuis winstgevend werd gemaakt, merkte ik dat het plezier er niet meer was. 

Collega’s en ook directieleden begrepen niet hoe ik offertes had uitstaan van miljoenen Euros en pilots had bij zeer grote bedrijven waar nog nimmer zaken mee was gedaan. Zelf begreep ik het destijds ook niet. Ik deed maar gewoon iets. Dacht niet te veel na. Een hoge gunfactor ?

Business development is structureel werken

Aanvankelijk was ik structureel begonnen met de adresgegevens en contactpersonen aan te schaffen. Om deze vervolgens in een eigen ontwikkeld CRM systeem te importeren. Organiseerde seminars specifiek voor het verticale marktsegment. Dit was in feite de marketing zijde welke niet door de eigen marketing afdeling werd opgepakt. Deze was bezig met product marketing en product sheets. Desalniettemin niets over de toegevoegde waarde voor de klant. 

Controle over business door machtspolitiek

Merkte bij werkgevers dat er jaloezie ontstond en politiek werd bedreven. Men wilde controle krijgen over mij en mijn nieuwe accounts met heel veel potentie. Uiteindelijk werden nieuwe klanten van mij ondergebracht bij senior account managers. Ik mocht weer gaan hunten!

salestrainingen

Naar de inhoud via project management door oprichter

Toen was mijn motivatie weg en ben ik ICT project manager geworden. Had inmiddels een MSc gehaald in Artificial Intelligence. Heb me na 5 jaar gecertificeerd via IPMA. In die tijd zag ik hoe verkopers bij verschillende bedrijven opdrachten binnen haalden, waarvan de specificaties veel te vaag waren, de opleverdatum veel te snel was en of het budget veel te laag. Het machtscentrum lag bij de verkoopafdeling. Deze was dominant aanwezig, niet transparant en niet goed verbonden met de rest van de organisatie. Autoriseren van offertes voordat deze werden uitgebracht stuitte op veel weerstand. De gunfactor van de verkoopafdeling en het volwassenheid niveau van de verkoopafdeling in zijn geheel waren laag. 

Trainer voor bewustzijn verhogen

Al meer dan 20 jaar ontmoette ik de beste internationale leraren voor persoonlijke groei. Zowel voor groei van bewustzijn op basis van geheime kennis als voor kennis over traumaverwerking. Na de internet crises van 2002 ben ik mijn eigen trainingsbedrijf voor bewustzijn groei opgericht in Europa.

Een programma van 12 weekend workshops volgens de Levensboom en Levensbloem groei symboliek en paden. Door het werken met cursisten werden deze trainingen in 5 jaar tijd steeds krachtiger. En werkte het ook bij iedereen. Niet iedereen heeft dezelfde instructies nodig. Dit is het groeiproces qua volwassenheid niveau als trainer. 

Nieuwe uitdaging in het bedrijfsleven

Slechts enkele directeuren hadden iets op met teamgeest en teambuilding. De meeste veelal een verdeel en heers cultuur qua manier van leiding geven. Ik zat niet op de goede plek wat dat betreft. Het bleek dat keer op keer de meest dominante en manipulerende managers op de hoge posities zaten. Ik begreep er niet veel van.

Momenteel verandert alles heel snel. De jongere generatie krijgt het meer en meer voor het zeggen en hun denkbeelden springen over naar een steeds grotere groep. Denk hierbij aan de trends van biologisch voedsel, klimaat, vegetarisch voedsel, nieuwe levensstijl chronische ziekten, zo min mogelijk medicijnen en minder vlees. is dit het moment?

Jarenlang qua cultuur verandering te breed aangepakt

Inmiddels zijn er gedurende 10 jaar drie websites geweest gericht op cultuurverandering en management trainingen. Miste de aansluiting. Kon de afstand niet overbruggen. Pakte het veel te breed aan. Het was nog niet het goede moment. Werd niet gezien als autoriteit op dit veel te brede gebied. Wilde management teams ondersteunen. Een diepe stem in mij spoort me elke keer weer aan om deze missie te verwezenlijken. Nu is de focus op de verkoper en verkoopafdeling. De transformatieslag qua volwassenheid van de organisatie en de gunfactor verhogen. 

salestrainingen

oprichter gunfactor verkoop training
oprichter Gunfactor Verkoop Training

Juiste achtergrond en ervaring oprichter

Een perfecte synthese van verkoop ervaring, sales management, algemeen management en jarenlange persoonlijke ontwikkeling. Ik weet als geen ander door mijn natuur talent waar een verkoper of een heel team in vast zit. Hier een verandering in brengen door het juiste duwtje is een kunst op zich. De rest gaat vanzelf. En doe jij ook zelf!

levensbloem groei en toth
Toth met de levensbloem uit de Egyptische mystiek

Zie graag verkopers uit het bedrijf op de eerst volgende gunfactor verhogen Open Gunfactor Training

salestrainingen