Home >> Competenties en vaardigheden

Competenties en gunfactor verhogen

Competenties voorbeelden voor de sales professie zijn doorzettingsvermogen, inlevingsvermogen, doelgerichtheid, samenwerken, verbale communicatie, non verbale communicatie, schriftelijke communicatie, resultaatgericht en pitchen. Een zogenaamde competentie lijst. Belangrijke competenties staan hierop. Competenties en vaardigheden zijn niet hetzelfde. Kan je competenties ontwikkelen om de gunfactor te verhogen? Ja

Competenties betekenis

Om ‘competent’ te worden verklaard, betekent dit dat de persoon heeft voldaan aan alle criteria die zijn vastgesteld voor de geteste competentie. U bent ‘bekwaam in het maken van een appeltaart’ als u voldoet aan alle genoemde criteria voor ‘het maken van een appeltaart’.In resultaatgericht onderwijs wordt elk leerresultaat – een appeltaart maken – gedetailleerd beschreven in prestatiecriteria. Een competentie lijst van wat de leerlingen moeten aantonen om het leerresultaat te bereiken.

Wat is het verschil met vaardigheden?

  1. Een competentie is een verzameling vaardigheden die nodig is om succesvol te zijn
  2. uitvoering van een handeling
  3. voltooiing van een baan
  4. uitvoering van een routine besluitvorming

Het kan een sport zijn, een baan, een hobby, een talent, of zelfs uitmuntend gedrag en strategisch denken. Een skillset is een combinatie van vaardigheden die zou leiden tot het bereiken van een complexe output. Iemand kan beweren ergens bekwaam in te zijn als hij in staat is om regelmatig en consequent een taak uit te voeren met minimale fouten en moeilijkheden. Zelfs als die persoon niet het volledige spectrum van vaardigheden bezit dat door die vaardigheid wordt omvat.

Op het gebied van werving en selectie is het nodig hebben van vaardigheden niet voldoende om het succesvol matchen van personeel op een vacature te garanderen. In een gevestigd veld is de evolutie door specialisatie. Een ervaren voetballer kan bijvoorbeeld een centrumspeler, een verdediger of een aanvallende middenvelder zijn. Maar beweren een bekwame voetballer te zijn, garandeert niet dat iemand effectief kan zijn op al deze posities. Daarom kan een vaardigheid geen garantie bieden op succes.

In een voortdurend evoluerend vakgebied kan het zijn dat een bepaald soort specialisatie nog niet volledig geïdentificeerd of officieel gelabeld is. Daarom is er behoefte aan een inventarisatie van de benodigde vaardigheden om een taak met succes te voltooien. Als er een specifiek resultaat nodig is, wordt de specifieke lijst van vaardigheden die nodig of vereist zijn om dat doel te bereiken, competenties genoemd.

Elke vaardigheid of competentie telt op en draagt bij aan het succesvol bereiken van het gewenste resultaat. Competent zijn betekent daarom dat u je competentiebeoordeling kwantitatief verhoogt door jouw prestaties in elk van de competenties te verbeteren. Een aanspraak maken op een vaardigheid, is je beste beentje voor zetten of alleen de vaardigheden benadrukken waar je goed in bent. Je kan prestaties echter alleen maximaliseren als de competenties in detail worden geïdentificeerd en verfijnd.

Als een reeks competenties eenmaal mainstream wordt en gewoonlijk wordt gegroepeerd, kan deze soms worden herkend en bestempeld als een nieuwe unieke vaardigheid.

Voorbeeld: sociale intelligentie, cloud-computing en kwantumprogrammering.

En zodra die vaardigheid diverser wordt, wordt het een nieuw vakgebied. Net zoals hoe engineering evolueerde van een militaire vaardigheid tot een van de breedste gebieden van vandaag.

Wat is de relatie tussen competenties en zelfvertrouwen?

Zelfvertrouwen komt met competentie. En competentie komt met voorbereiding, herhaling en ervaring. Zelfvertrouwen is niet alleen de algemene innerlijke zekerheid die het is. Jouw zelfvertrouwen verschilt afhankelijk van de activiteit en de locatie waar je bent en ook van de mensen met wie je samen bent. Het is situationeel.

Je zou je bijvoorbeeld veilig en krachtig kunnen voelen terwijl je voor een menigte tech-enthousiastelingen praat, maar toch geloven dat je niet in staat bent om met een enkele aantrekkelijke vrouw of man te praten.

Competenties ontwikkelen door voorbereiding

Waarom trainen piloten van luchtvaartmaatschappijen op vluchtsimulatoren voordat ze echte vliegtuigen besturen? Natuurlijk, omdat ze nog niet bekwaam zijn en het een veilige manier is om de werkelijkheid na te bootsen.

De vluchtsimulator training helpt de piloten om competentie op te bouwen in een veilige omgeving totdat ze klaar zijn om de moeilijkheidsgraad te verhogen en te trainen in een echt vliegtuig.

Deze ‘voorbereiden totdat u klaar bent voor het echte werk’ is van toepassing op vrijwel elk domein.

  1. Stel dat je bekwaam wilt worden in het beginnen van een gesprek met een onbekende directeur. Hoe kun je je daarop voorbereiden?
  2. Je kan visualisatie oefeningen doen
  3. Kennis opdoen uit boeken en video’s over hoe je succesvol gesprekken kunt beginnen met nieuwe mensen is nog een optie.
  4. Inspiratie opdoen bij mensen die meester zijn in het benaderen van onbekenden en proberen hun denkwijze over te nemen.
  5. Je zou kunnen kijken op Linkedin of je achtergrond informatie over persoon kan traceren of wellicht een introductie

Hoe beter je bent voorbereid, hoe bekwamer je jezelf zult voelen. En hoe bekwamer hoe zelfverzekerder je zult handelen.

Belangrijke competenties ontwikkelen door herhaling

Hoe meer herhalingen, hoe meer competentie, hoe meer vertrouwen. Alleen herhalingen vergaren is natuurlijk niet de beste manier om te volgen. Iedereen die veel aan sport doet, weet dat.

Belangrijke commerciële kwaliteiten ontwikkelen

Competenties in een commerciële rol zijn uitermate belangrijk. De zachte competenties welke de gunfactor vormen, vergen een andere training dan harde competenties ontwikkeling. Wat ons betreft ligt de nadruk op de zachte competenties omdat deze 80% impact hebben op de uiteindelijke beslissing van de DMU om de opdracht gegund te krijgen. De zachte competenties samenwerken, luisteren en inlevingsvermogen worden steeds belangrijker. Zie ook Competenties Account Manager, Competenties Sales Manager, Competenties Sales en Commerciële Competenties

competenties pitchen bestaat uit vaardigheden

competenties pitchen bestaat uit vaardigheden en gevoel!

Conclusie over competenties en vaardigheden

Vaardigheden zijn getrainde taken waar zelfvertrouwen vanaf straalt.  Een set van vaardigheden i.c.m. talent om een taak succesvol uit te voeren is een competentie. Om een commerciële functie met meerdere taken succesvol uit te voeren zijn competenties nodig.